Rođen je 4. septembra 1980. godine u Novom Pazaru. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Tutinu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Cjelokupna politička karijera vezana mu je za pokret i institucije koje je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Član je Stranke pravde i pomirenja (ranije BDZ) od njenog osnivanja.
Predsjednik je opštinskog odbora u Tutinu, bio je član Glavnog odbora od osnivanja, a na posljednjem kongresu izabran je za potpredsjednika Stranke pravde i pomirenja.
Na prijedlog stranke i osnivača rahmetli Muamera Zukorlića bio je funkcioner u Vladi Republike Srbije i to državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a kasnije je obavljao i funkciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Na parlamentarnim izborima održanim 3. aprila 2022. godine izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije. Biran je i za vijećnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, na izborima održanim 2018. godine.
Trenutno je odbornik u SO Tutin.
Dio svoje radne karijere proveo je kao sekretar u osnovnoj školi, a jedno vrijeme radio je na pravnim poslovima u javnom preduzeću za elektroprivredu – “EPS”. Radio je i kao profesor na predmetu “Ustav i prava građana” u tutinskoj Gimnaziji, kao i asistent-demonstrator na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Za vrijeme studija, iz hobija, bavio se i novinarstvom. Pisao je za beogradski dnevni list “Danas”, a kasnije i za reviju “Sandžak”.
Oženjen je Elidom i otac je troje djece – Hamze, Behidže i Huseina.