Potpredsjednik Edin Numanović

Rođen 7.decembra 1994.godine u Novom Pazaru.
Osnovnu školu završava u rodnom gradu.
Završio je nižu muzičku školu Stevan Mokranjac na odseku za violinu.
Kao vukovac, upisuje Gimnaziju u Novome Pazaru gdje nastavlja da niže uspjehe.
Kao gimnazijalac pokazuje interesovanje za biološke nauke i predstavlja svoju školu na republičkom takmičenju iz Biologije.
Svoje znanje iz medicinskih znanosti nastavlja da niže upisujući Medicinski fakultet u Beogradu sa 98 od ukupnih 100 bodova. Na kome je i diplomirao na temu homeostaze gvožđa u organizmu.

Stranci SPP formalno se priključuje 2017.godine, iako je i ranije bio simpatizer iste, a kao aktivista SPP-a uzima aktivno učešće u kampanji za lokalne Beogradske izbore u maju 2018. Nešto kasnije, u novembru iste godine, sudjeluje ispred Matice Bošnjačke na izborima za bošnjački nacionalni savjet, na teritoriji Beograda. Kao ljekar, član je odbora za zdravstvo SPP-a. U decembru 2019.. god. izabran je za predsjednika Mladih SPP – a. Na lokalnim izborima 2020. god. kao prvi na listi SPP-a izabran je za odbornika u skupštini grada Novog Pazara.

Na kongresu SPP-a 2022. godine izabran je za Generalnog sekretara.

Učestvovao je na velikom broju seminara, edukativnih radionica i tribina od kojih je među značajnijim učešće na Političkoj Akademiji KOMS-a 2018.godine.
Aktivan je član zajednice i društva koji se osim za biomedicinske, intenzivno interesuje za historijske znanosti posebno Bošnjaka i rodoslovlje.
Djeluje i živi u Novom Pazaru, gde boravi sa svojim roditeljima i mladjim bratom.

Na sjednici Glavnog odbora održanoj 04. 05. 2023. godine izabran je za potpredsjednika stranke.